2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Visszautalta a Bukaresti Ítélőtábla a DNA-ra a munkaügyi miniszter ügyét, több bizonyítékot is semmisnek nyilvánítottak

2017. január 27. 19:06, utolsó frissítés: 19:08

Több bizonyítékot is semmisnek nyilvánított, és visszautalta a Bukaresti Ítélőtábla az Országos Korrupcióellenes Ügyészségre (DNA) Lia Olguţa Vasilescu ügyét, amelyben megvesztegetés elfogadásával vádolja a DNA a volt craiovai polgármestert, jelenlegi munkaügyi minisztert.

A fővárosi ítélőtábla ezzel megerősítette a Bukaresti Törvényszék december 15-én kimondott ítéletét, amelyet megfellebbezett a DNA. A pénteken hozott döntés jogerős.

Az ítélőtábla ugyanakkor elutasította pénteken a DNA arra vonatkozó kérését is, hogy utalják az ügyet a Legfelső Bíróság hatáskörébe.

A fővárosi törvényszék bírái rendellenességeket találtak a DNA által benyújtott vádiratban, és több bizonyítékot is semmisnek nyilvánítottak.

Lia Olguţa Vasilescu ellen 2016. július 19-én emelt vádat a DNA vesztegetés elfogadása és pénzmosás miatt. A vádhatóság szerint Lia Olguţa Vasilescu a Szociáldemokrata Párt megyei alelnökeként személyesen vagy közvetítőkön keresztül több üzletembert is rávett, hogy finanszírozzák az alakulat választási kampányát. A vádhatóság azt állítja továbbá, hogy 2014-ben 568.291,37 lejt kért és kapott egy egyesületen keresztül több, az önkormányzattal szerződéses viszonyban álló üzletembertől, hogy ezek vállalatai időben megkapják a szerződés alapján végzett munkálataikért járó fizetséget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS