2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A kormány részt vesz a költségvetést jóváhagyó CSAT-ülésen

2017. január 30. 09:03, utolsó frissítés: 09:03

A kormány képviselői is részt vesznek a Legfelső Védelmi Tanács (CSAT) keddi ülésén, és fenntartják álláspontjukat a 2017-es költségvetés tervezetével kapcsolatban - nyilatkozta vasárnap este Sorin Grindeanu miniszterelnök.

"Ott leszünk kedden a CSAT ülésén (...) Ezt itt most határozottan kijelentem, hogy senkit ne érjen meglepetésszerűen. Fenntartjuk álláspontunkat, és semmin nem akarunk változtatni. Mi így képzeltük el a 2017-es költségvetést" - fogalmazott a kormányfő az Antena3 hírtelevízió esti műsorában.

A miniszterelnök hangsúlyozta, pénteken azért nem tudta elfogadni a kormány a büdzsétervet, mert hiányzott a CSAT jóváhagyása. Grindeanu bevallása szerint sérelmezi, hogy az általa vezetett kabinet nem részesül ugyanolyan bánásmódban, mint az előző kormány.

"A tavalyi költségvetés-tervezetet előző év december 9-én fogadta el a kormány és küldte el a parlamentnek. A CSAT ülését december 10-én tartották. Miniszterelnökként reménykedtem abban, hogy ugyanolyan bánásmódban lesz részünk, mint az előző kormánynak. (...) Kiderült, hogy kedden lesz CSAT-ülés, sajnos ez újabb 3, 4, 5 napos késést jelent, ez idő alatt végigmehetett volna a tervezet a parlamenti procedúrán" - mondta Grindeanu, hozzátéve, reméli, "kellemes meglepetésben" lesz része kedden, konstruktív hozzáállással fog találkozni, és a CSAT-ülést követően mielőbb sikerül elfogadni a költségvetést.

Arra a kérdésre, hogy miért nem fogadta el a kormány a tervezetet a CSAT-jóváhagyás nélkül, a kormányfő úgy válaszolt: "Azért, mert Romániában élünk (...), és azt akarom, hogy tartsuk magunkat az előírt eljáráshoz. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS