2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerdától ingyen vonatozhatnak az egyetemisták

2017. január 30. 13:50, utolsó frissítés: 14:30

Szerdától ingyenesen utazhatnak vonattal az állami felsőoktatásban vagy akkreditált, illetve engedélyezett magánegyetemeken tanuló egyetemisták - nyilatkozta hétfőn az Agerpres hírügynökségnek Gigel Paraschiv, a felsőoktatásért felelős államtitkár.

"464 273 hallgatóról van szó. Minden egyetemista jogosult az ingyenes utazásra, semmiféle diszkrimináció nincs - akár állami, akár magánegyetemeken tanulnak. Az egyetlen megkötés, hogy a minisztérium által elismert felsőoktatási intézmény hallgatói legyenek. A kedvezménnyel járó költségek körülbelül 100 millió lejre rúgnak évente. Az ingyenes utazási jogosultság egész évben érvényes. Az egyetemi év október elsején kezdődik és következő év szeptember 30-án ér véget" - magyarázta az államtitkár.

A kormány január elején elfogadott sürgősségi rendelete szerint ezentúl ingyen utazhatnak a vasúton a nappali tagozatos egyetemisták. A felsőoktatási intézményekben tanuló diákok bármilyen belföldi vonatjáraton ingyenesen utazhatnak, de csakis másodosztályon. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS