2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Négy megyében 68 házkutatást végzett kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban a DIICOT

2017. január 31. 11:47, utolsó frissítés: 11:47

Házkutatást tartottak kedden 68 Temes, Arad, Krassó-Szörény és Hunyad megyei helyszínen a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) temesvári ügyészei egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó, 58 személyből álló hálózat felszámolását célzó akció keretében.

A DIICOT közleménye értelmében a gyanúsítottak 2015. októberétől kannabiszt, amfetamint, ecstasy tablettákat és hallucinogén gombákat szereztek be és adtak el. A gyanúsítottak többsége egy temesvári klubban ismerkedett meg egymással és a kábítószerfogyasztókkal.

A DIICOT ügyészei szerint a gyanúsítottak óvatosan jártak el, csak megbízható személyeknek adtak el kábítószereket és előzetesen megbeszélték, hogy hol történjen az adás-vétel.

Telefonon is egy általuk ismert személyen keresztül tartották a kliensekkel a kapcsolatot, ezáltal csökkentve a lebukás esélyeit.

Az idézett forrás szerint a hálózatot több szinten építették ki, egyesek csak a hallucinogén anyagok beszerzésével foglalkoztak, a második szinten elhelyezkedő terjesztők a harmadik szinten álló utcai kereskedőknek adták tovább az illegális kábítószercsomagokat.

Az ügyben 80 személyt kísértek be kihallgatásra a DIICOT temesvári területi osztályára.

Az ügy kivizsgálásában a nagyváradi és vajdahunyadi szervezett bűnözés elleni rendőrök, valamint a Temes, Arad, Krassó-Szörény megyei rendőrség és csendőrség is részt vesz. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS