2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Korlátozott látogatási idő a Maros megyei kórházakban

2017. január 31. 13:39, utolsó frissítés: 13:39

A légúti fertőzések számának növekedése miatt a látogatók számának korlátozását kérte a kórházak vezetőitől a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) - közölte az Agerpres hírügynökséggel Stelian Caraghiaur, az intézmény szóvivője.

Stelian Caraghiaur kedden azzal támasztotta alá az általa képviselt intézmény kérését, hogy a DSP legutóbbi adatai szerint múlt héten 1333 tüdőgyulladásos esetet jegyeztek, amiből 110 esetben be kellett utalni a betegeket, 5156-an légúti megbetegedéssel fordultak orvoshoz, közülük 58-an szorultak kórházi ellátásra, és három személynél influenzát diagnosztizáltak.

Ezek a számok növekedést jeleznek a tavalyi év ugyanezen időszakához képest: tavaly ilyenkor a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság 3288 légúti megbetegedésről (41 kórházi beutalással) és 1063 tüdőgyulladásról (94 beutalt) számolt be, és egyetlen esetben sem állapítottak meg influenzát a 2016-os évnek ebben a szakaszában.

A Maros Megyei Kórház kedden bejelentette, hogy a Közegészségügyi Igazgatóság kérésére a látogatási időt a következőképpen korlátozták: kedden, csütörtökön, szombaton és vasárnap, 14-16 óra között lehet látogatni a betegeket. Egy páciensnek egyszerre csak egy látogatója lehet, és a 14 évesnél fiatalabb gyerekeket nem tanácsos kórházi látogatásra vinni.

Dan Sîmpălean, a Maros Megyei Kórház menedzsere kijelentette, tisztában van azzal, hogy egyes hozzátartozókban elégedetlenséget fog kiváltani ez az intézkedés, de a korlátozások egyrészt a páciensek, másrészt a látogatók védelmében történnek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS