2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hotnews: a közkegyelemből törvényjavaslat, a Btk.-módosításból kormányrendelet lesz

2017. január 31. 14:44, utolsó frissítés: 14:51

A Büntető törvénykönyv és a Büntetőeljárási törvénykönyv módosítását sürgősségi kormányrendelettel fogadja el a kormány, a közkegyelmet pedig törvénytervezet formájában terjesztik a parlament elé - tudta meg a Hotnews politikai forrásoktól. A portál szerint a kormányrendeletet már szerdai ülésén elfogadhatja a kabinet.

A Hotnews azt is írja, a Btk.-módosítástervezetből - amely megfogalmazásuk szerint burkoltan dekriminalizálná a hivatali visszaélést, a hivatali gondatlanságot és az érdekkonfliktust - kikerült az, hogy az adott intézménynek előzetes panasszal kell élnie ahhoz, hogy a hivatali visszaélés bűncselekménynek számítson, és csökkentették az okozott kár küszöbét is, amely eredetileg 200 ezer lej volt.

A hétfői közvita után Florin Iordache igazságügyi miniszter nem ismertette egyértelműen, hogy az országos tüntetéssorozatot kiváltó közkegyelmet és Btk.-módosítást milyen formában akarják véghezvinni - sürgősségi kormányrendelet, felelősségvállalás vagy törvénytervezet -, bár a közvitán elhangzott az, hogy szó lehet organikus törvényről. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS