2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felmentették a vádak alól Ludovic Orbant

2017. január 31. 19:39, utolsó frissítés: 19:39

Felmentette a vádak alól a Legfelső Bíróság Ludovic Orban volt képviselőt, aki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) szerint befolyásának felhasználásával akart illetéktelen haszonra szert tenni, amikor pénzt kért egy üzletembertől a 2016-os helyhatósági választásokat megelőző kampányra.

A politikus perének utolsó tárgyalásán, január 16-án a DNA ügyésze letöltendő börtönbüntetést kért, keddi ítéletében azonban a Legfelső Bíróság felmentette Orbant a vádak alól. Az ítélet nem jogerős.

Ludovic Orban ellen tavaly májusban emelt vádat a DNA. Az ügyészek szerint 2016. március 1-jén a politikus felvette a kapcsolatot Tiberiu Urdăreanu üzletemberrel, és anyagi támogatást kért tőle a helyhatósági választásokat megelőző kampányára. Később állítólag egy találkozóra is sor került az üzletember lakásán, ahol közölte Urdăreanuval, hogy 50.000 euró készpénzre lenne szüksége. Az összeget televíziós népszerűsítő műsorokra költötte volna - állítja a DNA. A Nemzeti Liberális Párt Orbant jelölte Bukarest főpolgármesteri tisztségére, miután azonban bűnvádi eljárás indult ellene, visszalépett a jelöléstől. A főpolgármesteri széket végül Gabriela Firea, a PSD jelöltje szerezte meg. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS