2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az MPP képviselői is elítélik a sürgősségi kormányrendeletet

2017. február 02. 16:23, utolsó frissítés: 16:23

A Magyar Polgári Párt parlamenti képviselői elítélik, hogy olyan fontos kérdésben, mint a Büntető Törvénykönyv módosítása, az éj leple alatt sürgősségi kormányrendelettel döntött a kormány - közölte csütörtökön az MPP.

"Elfogadhatatlan, hogy a kabinet a parlamentáris demokráciát mellőzve hozta meg ezt a döntést. Jelen sürgősségi kormányrendelet annál inkább aggályos, mert az csupán néhány alkotmánybírósági döntést emel be az új Btk-ba, illetve egyéni érdekeket szolgáló módosításokat is eszközöl. Meglátásunk szerint a Büntető Törvénykönyv módosítását parlamenti vitát követően kell elfogadni, oly módon, hogy az, az Alkotmánybíróság minden ez idáig meghozott döntésével és a Velencei Bizottság ajánlásaival összhangba legyen. A Magyar Polgári Párt a parlamenti vita alkalmával élni fog a módosító javaslatok előterjesztésének lehetőségével" - áll a közleményben.

Az MPP hangsúlyozza, hogy egy jogállamban a hatalmi ágak külön szerepet töltenek be. A jogállamiságot helyre kell állítani, a törvényhozást a parlament hatáskörében kell tartani - írják. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS