2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis : bízom az emberekben, bízom Romániában

2017. február 03. 11:46, utolsó frissítés: 11:46

"Igen bonyolult" jelenleg a helyzet Romániában, több százezer ember vonult utcára, és "én bízom bennük, bízom Romániában" - hangsúlyozta Klaus Johannis a máltai fővárosban zajló nem hivatalos európai uniós csúcstalálkozóra való érkezésekor.

"Nagyon fontos ez a csúcstalálkozó, nagyok az elvárások. Meg kell találnunk a követendő utat Európa számára, és elő kell készíteni a római EU-csúcsot" - nyilatkozta az elnök angol nyelven a jelen levő újságíróknak.

A romániai helyzetet "igen aggasztónak" nevezte Johannis.

"Nagyon bonyolult a helyzet Romániában. De több százezer ember vonult utcára, és én bízom bennük, bízom Romániában. Mindenképpen meg kell találnunk a jó megoldást. A jogállamnak, az európai értékeknek kell felülkerekedniük" - fogalmazott az elnök.

Az államfő hozzátette: a romániai befektetőket "nem fenyegeti veszély". "A gazdasági helyzet még nagyon jó, és azt hiszem, az is marad" - mondta.

A Máltán zajló egynapos nem hivatalos európai uniós csúcstalálkozó fő témái a menekültválság és a márciusban sorra kerülő római EU-csúcs előkészítése. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS