2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: elképzelhető a sürgősségi kormányrendeletek visszavonása

2017. február 04. 14:53, utolsó frissítés: 15:58

A jelenlegi helyzet enyhítése érdekében az is elképzelhető, hogy javasolni fogja a Btk.-t módosító sürgősségi kormányrendeletek visszavonását Sorin Grindeanunak, amennyiben azzal a miniszterelnök is egyetért - jelentette ki Liviu Dragnea a DC News portálnak adott nyilatkozatában.

A PSD elnöke szerint rendkívül nagy a nyomás a párton belül annak irányába, hogy az elmúlt napok megmozdulásaira válaszként jelentős ellentüntetést szervezzenek. "A PSD tagjait és szimptatizánsait nagyon nehéz féken tartani, az emberek utcára akarnak vonulni, hogy kifejezzék rosszallásukat az elmúlt napok "sorosista" megmozdulásai miatt" - mondta Dragnea. Hozzátette, a PSD mellett akár 1 millió tüntetőre számít.

Elmondta, az is elképzelhető, hogy hatályon kívül helyezzék a vitatott sürgősségi kormányrendeleteket, amennyiben azzal a miniszterelnök is egyetért. "Felelősségteljes emberek vagyunk, nem aszisztálhatunk Románia szétzúzásához Klaus Johannis felelőtlensége miatt. A PSD szavazói rendkívül dühösek, mert meggátolnak minket abban, hogy valóra váltsuk a kormányprogramunkat" - mondta Dragnea.

Dragnea elmondta, nem szeretné, hogy a román társadalmat kettészakítsa az, hogy ellentüntetéseket szerveznek. "Már nem lehet racionális érvekkel meggyőzni az embereket, mert jelentős dezinformációs gépezet lépett működésbe" - mondta Dragnea. (dcnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS