2020. február 22. szombatGerzson
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegyeli Attila visszaadja az Ezüstfenyő díjat

2017. február 05. 22:26, utolsó frissítés: 22:26

Hegyeli Attila néprajzkutató vasárnap Facebookon jelentette be, hogy visszaadja az RMDSZ-től 2011-ben a Moldvai Csángó Magyarok Szövetségének ügyvezető elnökeként kapott Ezüstfenyő díját.

"Azt gondolom, hogy az RMDSZ nem jár a helyes úton, ha olyan embert, mint Olosz Gergely ünnepélyes keretek közt kitüntetnek" - írja Hegyeli magyarázatában. Szerinte "a román kormány egészen elvetemült viselkedése miatt a mi nevünkben kötött parlamenti támogatást feltétlenül vissza kellett volna vonni, és elhatárolódni a jelenlegi PSD vezetéstől. E két ok miatt a 2011-ben kapott Ezüstfenyő-díjamat ezennel visszaadom" - írja Hegyeli.

"Kívánom, hogy az - amúgy számomra fontos - RMDSZ felismerje, hogy a közösségünknek hosszú távon akkor tesz jót, ha egyértelmű és világos jelét adja annak, hogy a romániai magyarság érdekeit és nem a Schweighofer vagy a korrupt PSD vezérek érdekeit képviseli, ennek még a gyanúját vagy látszatát is kerülni kell" - írja bejegyzésében Hegyeli.A többrendbeli befolyással való üzérkedés miatt három év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Olosz Gergelynek az új ügyvezető elnök megválasztására összehívott Szövetségi Képviselők Tanácsán köszönték meg a munkát a leköszönő RMDSZ-es szenátorok és képviselők mellett. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS