2020. február 21. péntekEleonóra
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: a miniszterelnökön múlik, hogy marad vagy megy az igazságügyi miniszter

2017. február 06. 10:41, utolsó frissítés: 10:41

Sorin Grindeanu miniszterelnök fogja eldönteni, hogy leváltja-e tisztségéből Florin Iordache igazságügyminisztert - jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke vasárnap este a România Tv műsorában.

"A kormányfő és az igazságügyminiszter ma (vasárnap - szerk. megj.) is tárgyaltak, és tudtommal abban egyeztek meg, hogy a bizalmatlansági indítvány, tulajdonképpen annak parlamenti megbukása után, tehát csütörtökön vagy pénteken beszélnek, és a kormányfő dönt az igazságügyminiszter ügyében" - mondta Liviu Dragnea.

A PSD elnöke hozzátette, az igazságügyi tárca vezetője vállalja a felelősséget a hibás kommunikációért, de a tüntetéseket kiváltó rendelettel alapvetően semmi gond nincs.

"Alapjában a rendelettel semmi probléma nincs, ezért fel is vázoltak már egy törvénytervezetet, amely tartalmazza ezeket a kitételeket. Ez széleskörű vita után a parlament elé fog kerülni, ahol majd további vitákat folytatnak róla" - mondta a szociáldemokraták vezetője.

Arra a kérdésre, hogy felelősséget érez-e az elmúlt napok történéseiért, Liviu Dragnea kijelentette, esetleg azt vetheti a saját szemére, hogy nem jött rá idejében, hogy a tiltakozások 'sokkal jobban elő voltak készítve ahhoz, hogy spontán megmozdulásról lehessen beszélni.'

Sorin Grindeanu vasárnap az Antena 3 televízió műsorában úgy fogalmazott: Florin Iordache igazságügyminiszter "vállalni fogja a felelősséget azért, amit nem csinált jól." A kormányfő hozzátette, magyarázatot kért Iordachetól, hogy "miért fajult idáig a helyzet." (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS