2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bizalmatlansági indítvány vitája után jelenti be az igazságügyi miniszter, hogy lemond-e

2017. február 06. 12:39, utolsó frissítés: 12:39

A PNL és az USR által benyújtott bizalmatlansági indítványról szóló parlamenti vita után tárgyal Sorin Grindeanu kormányfővel, majd bejelenti a döntését arra vonatkozóan, hogy lemond-e az igazságügyi tárca éléről - közölte Florin Iordache.

Az igazságügyi miniszter a vasárnap hatályon kívül helyezett 13-as sürgősségi kormányrendeletről továbbra is azt mondta, hogy meghozatala indokolt volt, mert jelenleg számos alkotmányellenes cikkely van a Btk.-ban, és ez hátráltatja az igazságszolgáltatást. A sürgősséget pedig az indokolta, tette hozzá Iordache, hogy az Alkotmánybíróság döntése után 45 nappal összhangba kellett hozni a vitatott cikkelyeket a taláros testület által megfogalmazott kritériumokkal.

"Az Alkotmánybíróság két héttel ezelőtt további négy jogszabályról mondta ki, hogy azok alkotmányellenesek, ezeket is belefoglaltuk a ma közvitára bocsátandó törvénytervezetbe' - mondta Iordache.

A PNL és az USR parlamenti képviselői február 1-jén nyújtották be a parlamentbe A Grindeanu kabinet - a nemzettel dacoló kormány. Ne törvényesítsétek a lopást Romániában című bizalmatlansági indítványukat, amelynek szövegét hétfőn délben olvassák fel a törvényhozó testület két házának együttes ülésén. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS