2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Esős, havas lesz a következő két nap

2017. február 06. 17:35, utolsó frissítés: 17:35

Országszerte jelentős mennyiségű csapadékra kell számítani a következő két nap, a hegyvidéken és Moldvában pedig havazás várható - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A meteorológusok tájékoztatása szerint február 7-én 2 órától február 9-én 6 óráig átmeneti esőzésekre kell számítani az ország egész területén. A csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a 15-20 litert négyzetméterenként, Moldvában, Dobrudzsában és Munténiában, valamint dombvidéken és hegyvidéken négyzetméterenként 30-40 liter csapadék is hullhat.

Hétfő éjjel és kedden az ország nagy részén esni fog. Moldva északi részein és a hegyekben havazni fog a meteorológusok szerint.

Keddről szerdára virradóan Moldva jelentős részén és a hegyvidéken havazni fog, egyes régiókban vastagabb hóréteg is kialakulhat.

Az ország többi részén havas esőre van kilátás, délkeleten szerdától kezdődően havazás alakulhat ki. A szél erőssége az 50-55 km/h-s sebességet is elérheti Moldva déli részén, Munténiában és Dobrudzsában.

Helyenként jégréteg is képződhet az utakon, erre főként Moldva déli részén és a Bărăganban van nagyobb esély - tájékoztattak a meteorológusok. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS