2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kelemen: nem kizárt, hogy a jövőben felbontják a parlamenti együttműködési megállapodást

2017. február 07. 08:18, utolsó frissítés: 10:21

Jelen pillanatban nem lenne bölcs döntés az RMDSZ részéről felbontania a PSD-vel és az ALDE-vel kötött parlamenti együttműködési megállapodást, de nem kizárt, hogy erre sor kerül a jövőben - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Kelemen Hunor szövetségi elnök.

Kelemen rámutatott, alig kezdődött el a parlamenti ülésszak, nem telt el elegendő idő ahhoz, hogy el lehessen dönteni, működik-e ez a megállapodás vagy sem.

"Eleve arról volt szó, hogy a parlamenti ülésszakok végén - ez esetben a tavaszi ülésszak végén - mérleget vonunk, és amennyiben úgy tapasztaljuk, hogy nem működnek a dolgok, fel lehet bontani a paktumot. De nem lenne túl bölcs döntés felmondani egy ilyen együttműködési megállapodást anélkül, hogy egyáltalán megpróbáltuk volna megtölteni tartalommal. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy egyszer mégiscsak sor kerül erre" - magyarázta Kelemen.

A szövetségi elnök rámutatott, a megállapodás értelmében az RMDSZ a koalíció csak azon kezdeményezéseit támogatja, amelyek kapcsán előzetesen egyeztettek vele. A büntetőjog módosításáról szóló rendeletről nem konzultált a koalíció a szövetséggel, utóbbi pedig nem is értett egyet azzal, elhibázottnak tartotta, és nem támogatta a jogszabályt - mondta Kelemen. Hozzátette, ettől függetlenül fogadja a magyar közösség részéről érkező jelzéseket, amelyek szerint az RMDSZ-nek fel kell mondania a PSD-ALDE-val kötött paktumot, és próbálja "megérteni az érveléseket". (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS