2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: az államfő felfüggesztése nem volt és nem is lehet megoldás

2017. február 07. 15:53, utolsó frissítés: 15:53

Az államfő felfüggesztése nem volt és nem lehet megoldás, mert az országnak stabilitásra van szüksége - jelentette ki kedden Liviu Dragnea, a PSD elnöke Klaus Johannis parlamenti felszólalását követően.

"Mi semmit sem teszünk az elnök ellenében. Az államfő felfüggesztése nem volt és nem lehet megoldás, mert az országnak stabilitásra és társadalmi békére van szüksége. A választások után, amikor a választók békétlenek voltak, amiért javaslatainkat elutasították, mi is ki tudtuk volna hívni az embereket az utcára, de nem tettük, mert abban hittünk és hiszünk továbbra is, hogy csendre van szükség" - mondta Dragnea.

Dragnea rámutatott, Johannis elnök egyfelől erős kormányt akar, másfelől azt mondja, hogy a jelenlegi kormány mondjon le.

Dragnea szerint a legjobb az lenne, "ha békén hagynák a kormányt, hogy dolgozzon".

Dragnea szerint a miniszterelnök jelenléte fölösleges lett volna az elnök beszéde alatt, mert az államfő a parlamenthez akarta intézni üzenetét.

Amikor a miniszterelnök feleségének egyik nyilatkozatáról kérdezték, miszerint Grindeanu nem akarta ezt a tisztséget, hanem a párt vezetése ragaszkodott a kinevezéséhez, Dragnea azt válaszolta, hogy valóban ez a helyzet.

Arra kérdésre, hogy miért nem fogadta az államfőt a bejáratnál, Dragnea azt mondta, hogy a szenátus elnökével együtt a plénumban várták.

"Itt, a nagyteremben fogadtuk, a szenátus elnökével együtt. Tisztelettel, állva fogadtuk, kezet fogtunk vele, felkértük, hogy jöjjön be, távozásakor pedig üdvözöltük" - részletezte Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS