2019. november 15. péntekAlbert, Lipót
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Csép Éva Andrea: a méltányos nyugdíjak biztosítása az idei költségvetés egyik prioritása

2017. február 07. 17:36, utolsó frissítés: 17:36

„8,83%-os növekedést tartalmaz az idei társadalombiztosítási költségvetés a tavalyihoz képest. Ez többek között egy első lépés ahhoz, amit az RMDSZ már választási programjában is megfogalmazott: a nyugdíjak értékének emelése és vásárlóerejének védelme, hiszen a 2017-es társadalombiztosítási költségvetés-tervezet 917,5 lejre emeli a nyugdíjpont értékét, amelyet július 1-jétől 1000 lejre tervez megemelni. A nyugdíjaskori garantált minimál jövedelem értéke 400 lejről 520 lejre emelkedik idén. Mindezt figyelembe véve, az RMDSZ megszavazta a 2017-es évi társadalombiztosítási költségvetés-tervezetet a plénumi végszavazáson” – mondta kedden Csép Éva Andrea, az RMDSZ Maros megyei parlamenti képviselője, a szociális és munkaügyi szakbizottság titkára.

A Szövetség Maros megyei törvényhozója hozzátette, hogy idén módosult a fogyatékkal élőket gondozó asszisztensek bérezési formája, amelyet az eddigi 90% helyett, száz százalékban központi költségvetésből finanszíroznak.

Csép Éva Andrea plénumi felszólalásában elmondta, hogy a közpénz elköltése csak jó érvek mentén és korrekt módon valósulhat meg, valamint gondolni kell azokra is, akik jelenleg munkanélküliek: „az államnak kötelessége támogatni azokat, akik valamilyen okból kifolyólag nem jutnak munkához. A munkanélküliek felkarolását célzó rendszer újragondolására van szükség.”

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS