2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: negyven nap alatt másodszor kap bizalmat a kormány

2017. február 08. 18:16, utolsó frissítés: 18:16

Negyven nap alatt másodszor kapott bizalmat a kormány - jelentette ki Sorin Grindeanu miniszterelnök szerdán, a bizalmatlansági indítvány parlamenti elutasítása után. Hozzátette ugyanakkor, hogy ha pártbéli kollégái szavaztak volna, azzal talán egyértelműbbé tették volna a dolgokat.

"Megkérdeztem a kollégáimat, miért választották ezt a taktikát. Azt felelték, hogy ők már egyszer, 40 nappal ezelőtt szavaztak erre a kormányra. (...) Elismerem, hogy ha szavaztak volna, ha más taktikát alkalmaztak volna, a dolgok talán egyértelműbbek lennének. De megértem az ő indokaikat is, úgyhogy megyünk tovább" - mondta a kormányfő arra a kérdésre, miként vélekedik arról, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselői nem szavaztak a bizalmatlansági indítványról.

Grindeanu úgy értékelte, a PNL és USR által benyújtott indítvány parlamenti elutasítása azt jelenti, hogy a jelenlegi kormány újabb megerősítést kapott.

"Az ellenzék gyakorolta alkotmányos jogát. Negyven nap alatt ez a második alkalom, hogy a kormány bizalmat kap" - mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a jövőben a kabinet az átláthatóság elve alapján, döntései meghozatalában a párbeszédre alapozva fog kormányozni.
(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS