2020. január 26. vasárnapVanda, Paula
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis kiment az ellene tüntetőkhöz

2017. február 08. 18:36, utolsó frissítés: 20:39

Klaus Johannis államfő kiment az ellene tüntetőkhöz szerdán délután, és megpróbált szóba állni velük. Az államelnök megpróbált szóba állni a Cotroceni-palota előtt tüntető mintegy kétszáz személlyel, azt kérdezte tőlük, mit tehet azért, hogy megkönnyítse az életüket. A tüntetők azonban kifütyülték, köpködtek feléje, és a lemondását követelték, számol be Digi24 hírtelevízió. Johannis azt mondta nekik: "mindannyian románok vagyunk."
Az államfő néhány perc után visszament az elnöki hivatalba, amelynek munkatársai egyébként teával kínálták a tüntetőket, de azok nem fogadták el azt.

Minden román állampolgár szavát meg kell hallgatnia, ez az oka annak, hogy kiment a Cotroceni-palota előtt tüntető emberekhez, közölte Klaus Iohannis a Facebook-oldalán.

"Ma este odamentem, hogy beszéljek azokkal az emberekkel, akik néhány napja a Cotroceni-palota előtt tüntetnek. Elnöki mandátumomat úgy kell érvényesítenem, hogy minden románt meghallgatok, opcióiktól függetlenül. A legtermészetesebb, hogy léteznek vélemény- és nézőpontbeli különbségek, és minden állampolgár joga békés és civilizált módon kinyilvánítani meggyőződéseit" - írta szerda este Facebook-oldalára az államfő.
(digi24, agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS