2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hellvig szerint a SRI nem avatkozott bele a politikába

2017. február 09. 11:18, utolsó frissítés: 11:18

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) nem avatkozott bele a politikába, és az ő igazgatói mandátuma alatt nem is fog - jelentette ki csütörtökön a SRI-t vezető Eduard Hellvig.

A SRI tevékenységét ellenőrző parlamenti bizottság meghallgatására érkezve arról kérdezte Hellviget a sajtó, hogyan kommentálja azokat a vádakat, amelyek szerint a hírszerző szolgálatnak köze lenne a bukaresti, Győzelem (Victoria) téri tüntetések megszervezéséhez. "Ez nem igaz, és az én mandátumom alatt a SRI biztosan nem fog részt venni ilyen tevékenységekben" - mondta Hellvig.

Arra a kérdésre, amely azt firtatta, hogy a zavargásokba torkollt tüntetés napján küldött-e értesítést a SRI a belügyi tárcának, az igazgató azt felelte, az általa vezetett szolgálat és a belügy közötti együttműködést megállapodás szabályozza, amelyben pontosan le van szögezve minden "együttműködési mechanizmus", és amelyet bemutat a meghallgatáson a bizottságnak.

A SRI tevékenységét ellenőrző bizottság csütörtöki ülésére Carmen Dan belügyminiszter is meghívást kapott. A meghallgatáson az elmúlt napokban tartott tüntetésekről, illetve a hírszerzés és a belügyi tárca ezek kapcsán kifejtett tevékenységéről lesz szó. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS