2019. november 14. csütörtökAliz
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cioloş és Dragu nem mentek el a költségvetés-kiegészítések parlamenti meghallgatására

2017. február 09. 14:03, utolsó frissítés: 14:03

Nem jelent meg csütörtökön Dacian Cioloş volt kormányfő és Anca Dragu egykori pénzügyminiszter azon a meghallgatáson, amelyet a parlament két házának összevont pénzügyi és költségvetési bizottságai tartottak volna az elmúlt évi költségvetés-kiegészítések kapcsán.

A képviselőházi szakbizottság elnöke, Leonardo Badea szerint a volt miniszterelnök és a tárcavezető írásban küldte el álláspontját a témával kapcsolatban, a dokumentumokat egy következő ülésen fogják megvitatni.

A felsőházi szakbizottság elnöke, Viorel Arcaş úgy vélekedett, jó lett volna, ha személyesen megjelennek a meghallgatáson a Cioloş-kormány tagjai, hogy magyarázatot adjanak arra, miért nem egyezik meg álláspontjuk a Számvevőszék megállapításaival.

"Egymásnak ellentmondó tartalmúak azok a dokumentációk, amelyeket tőlük (Dacian Cioloştól és Anca Dragutól - szerk. megj.), illetve a Számvevőszéktől kaptunk. Ha utóbbi jelentését nézzük, az derül ki, hogy negatív költségvetés-kiigazításra lett volna szükség, a volt kormány által küldött dokumentumokban viszont az áll, hogy az ő megítélésük szerint minden rendben volt. Majd meglátjuk, hol az igazság" - tette hozzá Arcaş.

A csütörtöki meghallgatásra Vasile Dîncu volt regionális fejlesztési miniszter is meghívást kapott, ő korábban jelezte, hogy mivel külföldön tartózkodik, nem tud megjelenni az ülésen, jövő héten azonban eleget tesz a meghívásnak.

A két ház összevont pénzügyi-költségvetési bizottságai a Cioloş-kabinet által 2016-ban eszközölt költségvetés-kiegészítéseket vizsgálják, február 15-éig kell benyújtaniuk az erről készült jelentést. Ez idáig a Országos Adóhatóság, az Európai Alapok Minisztériuma, a Regionális Fejlesztési Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Mezőgazdasági Minisztérium és az Országos Gazdasági Előrejelzési Bizottság képviselőit hallgatták meg az ügyben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS