2020. február 28. péntekElemér
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A szülők havi költségének húsz százalékát teszi ki a gyerekek oktatása Sepsiszentgyörgyön

2017. február 09. 16:31, utolsó frissítés: 16:31

A sepsiszentgyörgyi szülők havi költségeinek 20 százalékát teszik ki a gyermekeik oktatásával járó kiadások - derül ki egy, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által megrendelt tanulmányból.

A kérdőívet kitöltő szülők 80%-a állította azt, hogy havi kiadásaik 20 százaléka megy el erre a célra, és ahogy nőnek a gyerekek, nőnek a költségek is.

A szülők a legtöbb pénzt írószerekre, tankönyvekre és munkafüzetekre, a legkevesebbet pedig egyenruhára költik. Az oktatásra fordított összegek jelentős részét az egyéb iskolai költségek kategóriája és az iskola utáni tevékenységek költségei teszik ki. Az első kategóriába tartozik a gyerekek ruházata (amennyiben olyan iskolába járnak, ahol még nem vezették be az egyenruhát) és a költőpénz, a második kategóriába a magánórákkal és a gyerekek érdeklődési körének megfelelő tevékenységekkel járó kiadások - derül ki a nemrégiben közzétett felmérésből.

A felmérést 2016. november 22-28. között végezték 14 sepsiszentgyörgyi oktatási intézményben. A szülőket és a diákokat az osztálynapló segítségével választották ki. Minden osztályból az első, az ötödik és a tizedik gyereket és szüleit kérdezték meg. Összesen 936 kérdőívet osztottak ki a tanulmányt végző szakemberek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS