2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ana Birchall lesz az ideiglenes igazságügyi miniszter

2017. február 09. 18:00, utolsó frissítés: 18:56

Ana Birchall, az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter veszi át ideiglenesen az igazságügyi miniszteri tisztséget a kormányfő javaslata szerint - írja az Agerpres hírügynökség.Sorin Grindeanu miniszterelnök csütörtökön értesítette Klaus Johannis államelfőt erre vonatkozó javaslatáról.

"Mindent meg fogok tenni, hogy professzionalizmussal, komolysággal és kiegyensúlyozottan lássam el ezen mandátummal járó feladataimat" - írta Ana Birchall Facebook-oldalára, hozzátéve: reméli, hogy az érintett intézmények, a civil társadalom és a média segítségével biztosítani tudják majd az igazságszolgáltatási rendszer hathatós működését, amely minden szilárd demokrácia alapfeltétele. A bejegyzése azt is leírja, hogy tisztában van azzal, 'óriási felelősséggel' jár az igazságügyi tárca vezetése.Florin Iordache korábbi igazságügyi miniszter csütörtökön nyújtotta be a lemondását.

"Amikor átvettem a minisztérium vezetését, célul tűztem ki és mindent megtettem annak érdekében, hogy orvosoljam a fennálló, igen érzékeny problémákat. Minden kezdeményezésem törvényes és alkotmányos volt. Az általam javasolt tervezeteket megtárgyaltuk a tárca által szervezett közvita keretében, most pedig parlamenti vita előtt állnak. A közvéleménynek azonban ez nem elegendő, ezért úgy döntöttem, lemondok az igazságügyi miniszteri tisztségről" - fogalmazott Iordache a Victoria-palotában adott rövid sajtónyilatkozatában. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS