2020. január 23. csütörtökZelma, Rajmund
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

52 menekültet mentettek meg román határrendészek az Égei-tengeren

2017. február 09. 18:10, utolsó frissítés: 18:10

Román határrendőrök mentettek meg egy 52 személyből álló menekültcsoportot, köztük 21 gyermeket az Égei-tengeren - tájékoztat a határrendészeti főfelügyelőség.

A parti őrség MAI 1102-as számú, az Égei-tengeren küldetésben lévő hajójának legénysége szíriai, iraki, algériai és kuvaiti állampolgárokat mentett meg egy csónakból, és a görögországi Kiosz sziget kikötőjébe szállította őket.

A MAI 1102 hajó az Európai Unió tengeri határainál teljesít szolgálatot az EPN POSEIDON SEA elnevezésű görög-román közös program keretében. A hajó legénysége szerdán, az Égei-tengeren pillantott meg egy menekültekkel teli, motoros gumicsónakot. A görög határőrség helikopterének segítségével 52 személyt emeltek be a hajó fedélzetére, közülük 18 férfi, 13 nő és 21 gyermek. Saját nyilatkozatuk értelmében Szíria, Irak, Algéria és Kuvait állampolgárai - derül ki a határrendészet közleményéből.

A MAI 1102 nevű hajón 23 határrendőr teljesít szolgálatot január elsejétől az Égei-tengeren. Küldetésük kezdete óta a kioszi kikötői rendőrséggel közösen eddig már 337 menekültet mentettek ki a görög fennhatóság alá tartozó vizekből. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS