2020. július 12. vasárnapIzabella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A Velencei Bizottsággal is konzultálnak az igazságügyi reformról, ígéri a PSD elelnöke

2017. február 10. 18:34, utolsó frissítés: 18:34

A parlament nem fog lemondani az igazságügyi rendszer megreformálásáról, de a törvénytervezet kidolgozását széleskörű konzultáció előzi majd meg, amelyre nemzetközi szakembereket is meghívnak - jelentette ki Besztercén tartott pénteki sajtótájékoztatóján Doina Pană, a Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöke.

"Nagyon fontosnak tartom leszögezni: mi - nem a kormány, hanem a parlament - nem fogunk lemondani az igazságügyi rendszer teljes reformjáról. Ez meg fog történni, de széleskörű vita után, amiben az Európai Unió, a Velencei Bizottság és az Európai Bizottság szakemberei is részt vesznek majd' - jelentette ki a szociáldemokrata politikus, hozzátéve, hogy az új törvénytervezet az Alkotmánybíróság döntéseit, valamint a bírói felelősséget érintő kérdéseket is tartalmazni fogja.

Doina Pană azt mondta, ő személyesen sajnálja, hogy Florin Iordache igazságügyi miniszternek le kellett mondania.

Hozzátette ugyanakkor: a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) parlamenti képviselői meg fogják szavazni a tüntetéseket kiváltó 13-as rendeletet hatályon kívül helyező törvényt, 'még akkor is, ha mások a meggyőződéseik'. 'A parlamentben a 13-as sürgősségi kormányrendelet hatályon kívül helyezésére és a 14-es rendelet elfogadására fogunk szavazni' - szögezte le a PSD alelnöke. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS