2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Pénzmosás, sikkasztás és érdekellentét miatt indul eljárás az USR ellen

2017. február 11. 19:54, utolsó frissítés: 19:54

Pénzmosás, sikkasztás és érdekellentét gyanújával in rem bűnvádi eljárást indított, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgálja a Főügyészség. A dossziét az Állandó Választási Hatóság (AEP) jelentése alapján nyitották a Mentsétek meg Romániát Szövetséghez köthető (USR) illegális finanszírozás gyanúja miatt.

Az információt az Agerpres hírügynökség számára a Főügyészség sajtóirodája is megerősítette.

Nicuşor Dan, az USR elnöke "meglepődve" vett tudomást az ügyészek eljárásáról, mivel senki nem értesítette őket és magyarázatot fog kérni az ügyészségtől, de ő is és kollégái is közreműködnek az ügyészekkel az ügy tisztázásában.

"A sikkasztás közpénzekre és köztisztviselőkre vonatkozik. Nyilvánvalóan ez nem áll fenn az USR-nél. A pénzmosás pedig bűntények során szerzett pénzekre vonatkozik, ami abszurd. Magyarázatot kérünk az ügyészségtől. Mi elmondtuk nemrégiben egy sajtótájékoztatón, ahol minden vádra válaszoltunk, ami nyilvánosságot látott. Közreműködünk az ügyészekkel, hogy tisztázhassuk ezt a helyzetet" - nyilatkozta Dan.

Az USR elnöke a Digi24 televíziónak azt nyilatkozta, hogy az általa vezetett párt nem szegte meg a törvényeket.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS