2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea ne félgőzzel próbálja megoldani a jelenlegi krízisállapotot - kéri a PNL ügyvivő elnöke

2017. február 13. 17:02, utolsó frissítés: 17:02

A liberálisok azt kérik Liviu Dragneatól, a képviselőház elnökétől, hogy ne "félgőzzel" oldja, meg a jelenlegi krízisállapotot, hanem gondoskodjék arról, hogy a parlament utasítsa vissza a 13-as és fogadja el a 14-e kormányrendeletet - hangoztatta Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke.

"A Nemzeti Liberális Párt azt kéri Liviu Dragnea házelnöktől, hogy ne próbálja félgőzzel megoldani a jelenlegi krízisállapotot. Látjuk, hogy Dragnea csak a 14-es kormányrendelettel van elfoglalva, pedig jelenleg két kormányrendelet van az alsóházban: a 13-as, amely kifehéríti Dragnea bűnügyi dossziéját és a 14-es, amely hatályon kívül helyezi a 13-ast. Ha a szociáldemokratáknak semmi hátsó gondolatuk nincs, akkor a következőképpen kell eljárni: meg kell vitatni a plénumban és elutasítani a 13-as rendeletet, majd meg kell vitatni és elfogadni a 14-es rendeletet" - nyilatkozta Raluca Turcan a parlamentben.

Turcan szerint a parlament egyértelmű döntése véget vetne a különböző jogi érveléseknek.

A liberális ügyvivő megerősítette: a PNL támogatja a Klaus Johannis államfő által kezdeményezett népszavazást. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS