2020. július 3. péntekKornél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea szerint törvénykezési űr keletkezett a 13-as rendelet eltörlése miatt

2017. február 14. 18:57, utolsó frissítés: 18:57

A 2017/13-as sürgősségi kormányrendelet hatályon kívül van, egy törvénykezési űr keletkezett, amit ennek a rendeletnek kellett volna betöltenie, és e törvénykezési űrben máris hoztak ítéleteket - mondta ma Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

"A 13-as rendelet hatályon kívül van. Ha a jogi bizottság arra jut, hogy még egyszer hatályon kívül kell helyezni, megtesszük ezt is, minél hamarabb. A 14-es kormányrendelet már itt van a parlamentben, valószínűleg jövő héten elfogadjuk a jóváhagyásáról szóló törvényt. De nem úgy tűnik, hogy a semmit osztjuk? Én kifejtettem az álláspontomat. Egy másik gond van. Egy törvénykezési űr keletkezett, amit ennek a 13-as rendeletnek kellett volna betöltenie. De nyomás volt, hogy eltöröljük. Ebben a törvénykezési űrben a bíróságok máris ítéleteket hoztak. Itt vagyunk' - mondta Dragnea a parlamentben.

Dragnea elmondta, hogy a PSD képviselői 'úgy szavaznak, ahogy kell, hogy a 13-as rendelet eltűnjön". (agerpres)

Amikor arról kérdezték, hogy a 13-as rendeletet lehet-e úgy módosítani, hogy az az Alkotmánybíróság minden kifogását kiküszöbölje, Dragnea azt válaszolta, hogy erről a két ház jogi bizottságai elnökeinek és az új igazságügyi miniszternek kell döntenie.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS