2019. december 10. keddGombóc, Judit
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Karambolozott több jármű Magyarországon a határ közelében, egy román busz is érintett

2017. február 15. 10:45, utolsó frissítés: 15:20

UPDATE: Egy román állampolgár van a Nagylak közelében történt közúti baleset halálos áldozatai között. Hat romániai illetőségű sebesültet Szegedre és Makóba szállítottak kórházba - közölte a külügyminisztérium az Agerpres hírügynökséggel.

"A magyar hatóságok által a helyszínről nyújtott tájékoztatás szerint a baleset halálos áldozatai között van egy román állampolgár is" - olvasható a külügyi tárca közleményében.

Ugyanezen forrás szerint a magyarországi hatóságok folytatják a vizsgálatot a szerencsétlenség körülményeinek és okainak kiderítésére.Románia szegedi főkonzulja a baleset helyszínére sietett. Onnan azokhoz a kórházakhoz megy, ahol a romániai állampolgárságú sebesülteket ápolják, hogy tájékozódjon állapotukról és szükség esetén konzuli segítséget nyújtson. (agerpres)

UPDATE: Az autóbuszjáratot működtető román társaság közleménye szerint nem a busz utasai a karambol áldozatai.

A Digi24 által közölt felvételeken az látszik, hogy a sűrű ködben legalább egy kamion, egy román rendszámú autóbusz és legalább két kisbusz ütközött össze.

A hírtévének az a román szemtanú nyilatkozott a helyszínről, aki a segélyhívó számon jelentette a balesetet. Elmondta: a köd miatt 80 kilométeres sebességkorlátozás volt érvényben az autópályán. A szemtanú szerint egy kamion, egy Hamburgból Romániába tartó román autóbusz és három kisbusz ütközött össze. A szemtanú elismerően szólt arról, hogy a magyar katasztrófavédelem gyorsan a helyszínre érkezett.

A Németország és Románia között menetrend szerint közlekedő autóbuszt működtető Eurolines román társaság közleményben tájékoztatott arról, hogy a balesetet szenvedett autóbuszán 17 utas utazott, és egyikük sem szenvedett sérüléseket. A román buszról csupán a sofőrt kellett kórházba szállítani.

Az aradi katasztrófavédelem szóvivője a magyarországi katasztrófavédelemtől kapott információkra hivatkozva arról számolt be, hogy a baleset 15 áldozata közül hárman életüket vesztették. Nem tudott azonban az áldozatok állampolgárságára vonatkozó információkat közölni.

A Digi24 értesülése szerint idő közben ötre emelkedett a karambol halálos áldozatainak a száma. (mti)

A bánsági katasztrófavédelem is küldött erősítést egy magyarországi karambol színhelyére, amelyben egy román állampolgárokat szállító busz is érintett.

A karambol a nagylaki határátkelő közelében, magyar oldalon történt. Több jármű ütközött, a balesetben négy személy elhunyt, és többen megsérültek.

Monica Puticiu, az aradi sürgősségi betegellátó osztály vezetője arról tájékoztatott: a romániai busznak 25 utasa volt, a baleset Nagylaktól 3 kilométerre történt az autópályán. A busz egy teherautóval ütközött, a baleset 15 gépkocsit érint.

Az ISU egy SMURD rohammentőt, két betegszállítót és orvosi személyzetet küldött a helyszínre. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS