2020. július 6. hétfőCsaba
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbüntethetik a gyerekeikkel tüntető szülőket

2017. február 15. 19:55, utolsó frissítés: 19:56

A törvény betartásáért tüntetőknek, a maguk során tudniuk kellene, hogy a 2004/272-es törvény tiltja, hogy a szülők gyerekeket vigyenek magukkal a tiltakozások alkalmával - mondta szerdán a munkaügyi miniszter.

"Ha a törvények betartásáért vonultak utcára, tudniuk kellene, hogy létezik egy törvény, amely tiltja, hogy gyerekeket vigyenek oda" - nyilatkozta egy sajtótájékoztatón Lia Olguţa Vasilescu miniszter.

A munkaügyi tárca vezetője szerint több újságíró, gyermekjogvédelmi aktivista és magánszemély tett feljelentést a gyermekvédelmi hatóságnál a tüntetésekre kivitt gyermekek miatt. A tárcavezető szerint csak Bukarestben 29 ilyen esetet jelentettek, a rendőrségnek kötelessége beazonosítani ezeket a szülőket és esetleg megbüntetni őket.

"Néhány feljelentés Dan Nicuşor úr ellen érkezett, aki gyerekével ment ki a tüntetésre. Vannak gyermekjogvédelmi civil szervezetek, újságírók, magánszemélyek" - tette hozzá a tárcavezető.

Vasilescu szerint 5.000 és 10.000 lej közötti pénzbírságra számíthatnak a gyerekeikkel tüntető szülők.

"Még Románia elnöke is kiment és keltette a feszültséget, mert nem csinált egyebet, mint törvényszegésre buzdította a szülőket. Abban a pillanatban, amikor kilépsz az utcára és a törvény és a rend betartásáért harcolsz, pedig te vagy az első, aki megszegi a törvényeket, akkor valami nincs rendben. (...) Egy csendőrnek elvágták a lábát, egy másik szinte megvakult...Nem is akarok belegondolni, mi történhetett volna, ha egy gyerekkel történik valami" - nyilatkozta Lia Olguţa Vasilescu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS