2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Johannis: el kell dönteni, hogy a korrupció vagy a demokrácia útján haladunk tovább

2017. február 16. 13:52, utolsó frissítés: 13:52

A kormánynak a büntetőjog módosítására vonatkozó kezdeményezései amellett, hogy visszavetették volna a korrupció elleni küzdelmet, a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) tevékenységére is negatív hatással lettek volna - hangsúlyozta csütörtökön Klaus Johannis államfő azon a rendezvényen, amelynek keretében ismertették a DIICOT 2016-os tevékenységi mérlegét.

Az elnök méltányolta, hogy az intézmény gyorsan és nyilvánosan állást foglalt a témában, felhívva a figyelmet, hogy a tervezett intézkedések kedveznének a bűnözésnek.

Az államfő rámutatott, a DIICOT ügyészei tevékenységének legfőbb jellemzői a "hozzáértés, feddhetetlenség és függetlenség", majd hangsúlyozta, ezek megőrzése fontos, hiszen a jogállam és a demokrácia alapvető értékeiről van szó.

"Válaszúthoz érkezett Románia. Együtt kell eldöntenünk, hogy melyik úton haladunk a tovább: a demokrácia, a jogállam és a független igazságszolgáltatás útján, vagy a korrupció, a hozzá nem értés, az intézményi visszaélések útján" - fogalmazott Johannis. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS