2020. július 10. péntekAmália
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megújult arculattal és plusz tartalmakkal jelentkezik az Igen, tessék! magazin

2017. február 16. 14:46, utolsó frissítés: 15:19

Négy évvel ezelőtt, 2012 karácsonyán jelent meg az Igen, tessék! ingyenes közösségi havilap első száma Kolozsváron. Azóta idén januárig 49 lapszámot vittek ki a kolozsvári és Kolozsvár környéki magyar háztartásokhoz az Igen, tessék! mozgalom lapterjesztői. Az 50. lapszám korszerű arculattal, szellősebb tördeléssel és új névvel jelenik meg: ezután az Igen, tessék! magazin-t kell keresni a postaládákban. (A februári lapszám terjesztése ezekben a napokban folyik.)

"Az új arculattal megjelenő lap feladata ugyanaz, ami eddig is volt: felkutatni és megmutatni az anyanyelvhasználattal kapcsolatos pozitív példákat és feldolgozni fontos kolozsvári témákat. Megőriztük a példaértékű rovatot, ebben továbbra is olyan kolozsvári vállalkozásokat mutatunk be, amelyek részben az anyanyelvi kiszolgálásnak köszönhetik eredményeiket" - mondta el Stanik Bence főszerkesztő.Izgalmas újítás a februári lapszámban debütáló Belváros rovat, amiben a kolozsvári magyar közösség legismertebb szereplőinek hétköznapi történeteiről olvashatunk. "Szeretnénk bemutatni a híresebb kolozsvári személyiségek emberi arcát úgy, hogy a beleegyezésükkel személyesebb információkat osztunk meg róluk. Az ilyen témák segítenek, hogy tudomást szerezzünk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kolozsváriak szakmai munkásságáról is" - tette hozzá Stanik.

Talpas Botond, az Igen, tessék! egyesület elnöke, a magazin felelős kiadója elmondta, az Igen, tessék! magazin korszerűbb és olvasóbarátabb is lett. "Több kolozsvári történetet szerettünk volna látni a lapban, ezért született a Belváros rovat, de ugyanúgy a helyi kezdeményezésekről szól a Példaértékű rovatunk is: egy oldalt ezután is kifejezettem a többnyelvűséget szem előtt tartó helyi vállalkozások bemutatására szánunk" - közölte az egyesület elnöke, aki szerint a magazin majdnem minden kolozsvári család postaládájába eljut.A lap előállítása az egyesület legnagyobb erőforrás-igényű tevékenysége, viszont a civil szervezet üzeneteinek legfontosabb hordozója is. "A magazinban közölt cikkek és reklámok jelentős része a következetes anyanyelvhasználatra buzdítja a kolozsváriakat. Aki szeretné megrendelni vagy tud olyan magyar családról, ahova nem jár az Igen, tessék! magazin, küldje el az adatokat (név, postacím, telefonszám) az info@igentessek.ro e-mailcímre" - mondta Talpas.

Az új arculatot Mihály László arculattervező, grafikus tervezte. Az Igen, tessék! magazin 18 000 példányban jelenik meg, az egyesület saját terjesztőhálózatával juttatja el a kolozsvári és Kolozsvár környéki települések magyar háztartásaiba. A lap elektronikusan a www.issu.com honlapon található meg, a kiemelt cikkek a www.facebook.com/igentessek oldalon érhetőek el.

A legfrissebb, februári lapszám teljes terjedelmében itt olvasható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS