2020. január 29. szerdaAdél
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tízezer lejes bírságot kapott a TVR a Beatrice-riport miatt

2017. február 16. 15:51, utolsó frissítés: 15:54

Tízezer lejre bírságolta az Országos Audiovizuális Tanács a TVR1-et a múlt nyári Beatrice-koncerttel kapcsolatos riportja miatt. A bírság indoklása, hogy a köztévé nem tudósított objektíven.

A TVR1 2016. augusztus 17-én közvetített egy riportot a Kolozsvári Magyar Napokon szervezett Beatrice-koncertről, amelyben azt sugallták, hogy irredenta rendezvénysorozat zajlik Kolozsváron, és úgy értelmezték, hogy az együttes XX. század című dala kedvező fényben tüntette fel Sztálint, Hitlert és az Iszlám Államot.

A tévé képviselője azt mondta el a CNA-nak, hogy volt belső etikai vizsgálat, a riportot készítő külső munkatársnak pedig nem hosszabbították meg a szerződését, így már nem dolgozik a csatornának.

A közszolgálati televízió kolozsvári területi stúdiójának munkatársai a riport megjelenése után elhatárolódtak a riporttól.

A kolozsvári rendőrség a riport nyomán hivatalból vizsgálni kezdte, hogy megsértették-e a koncerten a fasiszta, rasszista és xenofób jelképek használatát tiltó rendeletet, de arra a következtetésre jutott, hogy nem történt törvénysértés. (stiridecluj, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS