2020. július 5. vasárnapEmese
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Konzultációt kezdeményez alapszabályzatának és programjának módosítására az RMDSZ

2017. február 16. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

Május 13-án tartja kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, valamint egy hónapon át tartó nyilvános konzultációt kezdeményez alapszabályzatának és programjának módosítására – jelentette be csütörtökön a Szövetségi Állandó Tanács ülését követően Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök.

Porcsalmi a SZÁT döntése értelmében a kongresszusi biztos szerepét is ellátja.

Az RMDSZ március 13-ig várja a civil szervezetek, a pedagógusszövetség, a történelmi magyar egyházak, RMDSZ-tagok, de főként a magyar emberek javaslatait, azt kérve tőlük: maguk is alakítsanak azon az úton, amelyen a következő két évben haladnia kell a szövetségnek.

Porcsalmi Bálint szerint az RMDSZ idei kongresszusának a tétje stratégiai irányt mutatni a következő két esztendőre, valamint számot adni arról, hogy mit sikerült megvalósítani a parlamenti választást követő időszakban. „Erdély. A jövő! című választási programunkban konkrét intézkedéseket javasoltunk Erdély fejlesztésére, olyan cselekvési tervet dolgoztunk ki, amely válaszokat ad az erdélyi magyar közösség elvárásaira, problémáira. Májusban húznunk kell egy vonalat, meg kell vizsgálnunk, hogy mit sikerült elérni a négy évre kitűzött célokból, pontosan kell látnunk, hogy hol állunk” – fogalmazott Porcsalmi Bálint.

Úgy véli: az erdélyi magyar közösség érdekeit csakis akkor lehet eredményesen és hitelesen képviselni, ha a Szövetség bátran politizál, ha őszintén beszél azokról a problémákról, amelyekkel szembe kell nézni az elkövetkező években. „Azt mondtuk, 2019-re a legmodernebb politikai szervezete leszünk Romániának, de a régiónak is. A megvalósítás egyik feltétele a hitelesség és az egyenes beszéd” – tette hozzá az ügyvezető elnök.

Az RMDSZ az alapszabályzat- és programmódosító javaslatokat a kongresszus@rmdsz.ro e-mail címre várja március 17-ig. A Szövetség alapszabályzata és programja a szavakra kattintva olvasható. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS