2020. július 11. szombatNóra, Lili
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Kövesi a 13-as kormányrendeletről: a DNA nem vizsgálja egy jogszabály időszerűségét

2017. február 16. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vezetője azt nyilatkozta csütörtökön, hogy az ügyészek nem vizsgálják egy jogszabály elfogadásának időszerűségét, hanem kizárólag a törvényesség és a büntető törvénykezés esetleges megszegésének szempontjából tanulmányozzák a folyamatot.

Kövesi részt vett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) tevékenységi kiértékelőjén, ahol az újságírók arról kérdezték, hogy a büntető törvénykezést módosító 13-as rendelettel kapcsolatban a kormány minden tagját kihallgatják-e.

"Ezt az ügyész szabja meg és ő függetlenül dolgozik, és nem tudom megmondani, kit fognak kihallgatni. (...) Mi kaptunk egy feljelentést, amely megfelelt a törvényi előírásoknak és ennek alapján kezdtünk vizsgálatot. Amit biztosan állíthatok: mi nem vizsgáljuk egy jogszabály meghozatalának időszerűségét. Mi csak azt nézzük, hogy betartsák a vonatkozó törvényeket, leginkább azokat, amelyek a mi hatáskörünkbe tartoznak" - mondta Kövesi.

Szerdán Graţiela Gavrilescu, a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztert tanúként hallgatták ki a büntető törvénykezést módosító 13-as rendelettel kapcsolatos ügyben. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS