2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Egyetemisták és középiskolások pályázhatnak a Hargita Megyéért Egyesület ösztöndíjprogramjára

2017. február 17. 12:45, utolsó frissítés: 13:24

Hargita Megye Tanácsával együttműködésben a Hargita Megyéért Egyesület 2010 óta hirdet ösztöndíjprogramot középiskolás és egyetemista diákok számára. A program célja elsősorban a hátrányos helyzetű diákok tanulmányainak támogatása havi ösztöndíj formájában, ugyanakkor a fiatalok közösségi szerepvállalásának növelése, a szakiskolai oktatásban résztvevők támogatása is.

A 2016-17-es tanévre kiírt ösztöndíjprogram keretösszege 90 000 lej, amelyet az egyesület a megyei tanács által befizetett tagdíjból és saját hozzájárulásból fedez. A program által mintegy 32 egyetemista hallgatónak és negyven középiskolás diáknak szeretnének támogatást nyújtani tanulmányaik során.


Az ösztöndíjprogram érdekessége, hogy – a 2016-ban megkötött együttműködési protokollum alapján, amelyet az egyesület több megyei intézménnyel a közintézményi könyvelés népszerűsítése céljából írt alá -, az idei tanévtől húsz ösztöndíjat biztosítanak olyan egyetemista hallgatóknak, akik közintézményi könyvelés szaktárgyat választottak, vagy akár államvizsga dolgozatuk témájaként is ezt a szakterületet választották.

Az igénylések benyújtásának határideje 2017. március 13., eredményhirdetés: március 20.

A programok részletes leírása, a pályázáshoz szükséges dokumentumok és bővebb információk az egyesület honlapján találhatók. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS