2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu Donald Tusknak mutatta be a kormány prioritásait

2017. február 17. 16:49, utolsó frissítés: 16:49

Az Európai Tanács elnökének, Donald Tusknak mutatta be pénteken Sorin Grindeanu miniszterelnök a kormány prioritásait, megerősítve a kabinet elköteleződését a korrupcióellenes harc folytatása mellett.

A kormány pénteken arról tájékoztatta közleményében az Agerpres hírügynökséget, hogy Donald Tusk és Sorin Grindeanu brüsszeli találkozója során az európai kérdések, valamint az új kormány prioritásai szerepeltek napirenden.

"Románia miniszterelnöke bemutatta a kormány prioritásait, különös hangsúllyal a gazdasági fejlődést elősegítő intézkedésekre, amelyek a jelenlegi európai kontextusban és az állampolgárok közvetlen érdekei tekintetében kiemelt fontossággal bírnak. A kabinet vezetője ugyanakkor megerősítette a kormány elköteleződését a korrupcióellenes harc folytatása mellett, ebben az értelemben pedig kifejezte együttműködési szándékát az európai intézményekkel" - olvasható a közleményben.

A dokumentum szerint Grindeanu kormányfő alapvető fontosságúnak nevezte az Európai Unió egységének megőrzését. "Minden, a feldarabolódás irányába mutató kezdeményezést határozottan meg kell állítani" - szögezte le a miniszterelnök. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS