2019. december 11. szerdaÁrpád
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Három baleset volt majdnem egymás után Arad megyében a sűrű köd miatt

2017. február 17. 17:34, utolsó frissítés: 2017. február 18. 15:16

A sűrű köd miatt péntek délelőtt három közúti baleset történt az Arad megyei Pécska közelében, közölte a megyei rendőrség szóvivője, Claudia Iuga.

A szóvivő elmondta, az első baleset az Arad-Nagylak autópályán történt, egy teherautó és egy mikrobusz ütközött. A sűrű köd miatt a letérni készülő teherszállító autó későn és hirtelen fékezett, a háta mögött közlekedő, magyar rendszámú mikrobusz sofőrje pedig szintén a rossz látási viszonyok miatt későn vette észre a lefékezett teherautót, így a két jármű összeütközött. A baleset során a mikrobusz vezetőjének jobboldali széken ülő felesége több helyen lábtörést szenvedett. Az aradi sürgősségi kórházba szállították.

Körülbelül egy órával később az Aradot Nagylakkal összekötő 7-es országúton egy Skodát vezető fiatalember úgy kezdett előzésbe, hogy - szintén a köd miatt - nem vette észre a szembejövő sávon szabályosan közlekedő teherautót, és összeütközött vele. A forgalom az említett útszakasz mindkét sávján leállt.

Néhány perc elteltével újabb baleset történt a 7-es országúton: az előbbi baleset miatt veszteglő sort túl későn vette észre egy személygépkocsi sofőrje, a kormányt elkapva áthajtott a szembejövő sávra, és és frontálisan ütközött egy farönköket szállító teherautóval.

A balesetek miatt több mint egy órán keresztül megbénult a közúti forgalom a 7-es országúton, Pécska és Nagylak között - tette hozzá Claudia Iuga. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS