2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Grindeanu: tiszteletben tartom a tüntetők véleményét, megértettem az üzenetüket

2017. február 17. 18:41, utolsó frissítés: 18:58

Tiszteletben tartja az utcára vonult tüntetők véleményét, megértette üzenetüket, és a tiltakozást kiváltó kérdést a parlament fogja tárgyalni - jelentette ki pénteken Brüsszelben tartott sajtótájékoztatóján Sorin Grindeanu kormányfő.

"Figyelemmel kísértem minden tüntetést, azt is, amelynek során tízezrek vonultak a kormány épülete elé, és a mostaniakat is, amikor alábbhagyott a tiltakozók létszáma. Tiszteletben tartom a tüntetők véleményét, értékelem, hogy a megmozdulások rendben zajlottak, sőt, kimondottan értékelem azt a kreativitást, amiről polgártársaink bizonyságot tettek az elmúlt időszakban. Megértettem az üzenetüket" - mondta Grindeanu brüsszeli sajtótájékoztatóján, arra a kérdésre válaszolva, mit üzen azoknak, akik folytatják a tüntetést Bukarestben, illetve annak a mintegy húsz embernek, akik az Európai Bizottság székhelye előtt várták a kormányfőt.

Sorin Grindeanu kiemelte: a büntető törvénykönyveket módosító sürgősségi kormányrendelet hatályon kívül helyezése a bizonyíték arra, hogy a kormány megértette a tüntetők üzenetét.

"Minden vita erről a parlamentben fog zajlani, politikán kívüli hozzászólók bevonásával" - jelentette ki a miniszterelnök.

Sorin Grindeanu csütörtökön és pénteken Brüsszelben tett látogatást, ahol az Európai Bizottság és az Európai Tanács magasrangú képviselőivel találkozott.

Csütörtökön Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével, pénteken pedig Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével, valamint Jyrki Katainennel, az Európai Bizottság munkahelyteremtésért, növekedésért, beruházásokért és versenyképességért felelős alelnökével találkozott a kormányfő. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS