2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hegedüs Csilla: az erdélyi magyar közösségben is létező probléma a nők elleni erőszak

2017. február 19. 13:29, utolsó frissítés: 14:48

2017-re a nőkkel szembeni erőszak tudatosítását tűzte ki céljául az RMDSZ Nőszervezete, és az ez elleni fellépéshez szükséges törvénymódosítások megvalósításához is hozzájárulna. Hétvégén, a Kolozs megyei Tordaszentlászlón a közép-erdélyi vezetői és önkormányzati képviselői számára tartott képzésen a tudatosító kampánya irányvonalait is meghatározta a Nőszervezet.

Hegedüs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének Közép-Erdélyért felelős alelnöke hangsúlyozta, 2017 a nőkkel szembeni erőszak elleni küzdelem európai éve, és ez a kérdéskör az erdélyi magyar közösségben is létező probléma.

Az RMDSZ Nőszervezete első regionális képzésének résztvevői a mindennapi munkájuk tapasztalatait osztották meg egymással, képzők és szakemberek segítségével megoldásokat keresve a problémákra.

A két napos tanácskozás során Horváth Anna, a Nőszervezet önkormányzatokért felelős alelnöke és Ilyés Gyula, az RMDSZ volt önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke, Vetés polgármestere a közbeszerzési eljárásokról, valamint a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség helyi önkormányzatokban való ösztönzésének Európai Kártájáról beszélt, feltérképezve a különböző jogi problémákat és jogi ellentéteket. Szávics Petra Európai Uniós pályázati és regionális fejlesztési szakértő közbenjárásával a települések fejlesztéséről és különböző pályázati lehetőségekről is szó esett, Forró Gyöngyvér kommunikációs szakember pedig a nyilvános megjelenés, a közszereplés buktatói kapcsán adott hasznos tanácsokat. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS