2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Két török állampolgárt találtak Nagylaknál egy kamionba rejtőzve

2017. február 19. 13:42, utolsó frissítés: 14:48

Két török állampolgárt tartóztattak fel a határrendészek a Nagylak - Csanádpalota határátkelőnél, akik egy kamionban elrejtőzve próbáltak illegálisan Magyarországra jutni.

A Román Rendőr-felügyelőség az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közleménye szerint a 41 éves, török sofőr által vezetett kamion a jármű fuvarlevele szerint Törökországból szállított alumíniumot Lengyelországba. A jármű átvizsgálásakor a határrendészek két férfit találtak az utánfutó tengelyén rejtőzködve.

Mint kiderült, a 18, illetve 20 éves török állampolgárok korábban Romániában kértek menedékjogot, és február 14-én már tettek egy kísérletet az illegális határátlépésre, szintén egy teherautóban rejtőzve el. A két fiatalember azt mondta, a Schengen-övezet valamelyik országába szerettek volna eljutni. A kamionsofőr azt nyilatkozta: nem volt tudomása arról, hogy két személy rejtőzködik az általa vezetett járműben.

A rendőrség bűnügyi vizsgálatot indított határsértésre tett kísérlet, illetve ebben való bűnrészesség gyanúja miatt. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS