2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Megbízták Predoiut, hogy dolgozzon ki egy tervezetet az Alkotmánybíróság döntéseinek összehangolására a btk.-val

2017. február 19. 14:47, utolsó frissítés: 14:48

Azt a feladatot kaptam, hogy dolgozzak ki egy tervezetet az Alkotmánybíróság döntéseinek a büntető törvénykönyvekkel való összehangolására - mondta a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke, Cătălin Predoiu.

Predoiu elmondta, pártja megbízta az Alkotmánybíróság döntéseinek a Büntető törvénykönyvbe és a Büntető perrendtartási törvénykönyvbe való beillesztésével, valamint a két törvénykönyvnek az emberi jogokra vonatkozó európai uniós irányelvekhez történő hozzáigazításával. Ennek érdekében jövő hét elején munkacsoportot hoznak létre, amely 7 - 10 napon belül kidolgozza a tervezetet. "Úgy számítom, hogy gyorsabbak leszünk, mint az Igazságügyi Minisztérium" - tette hozzá a liberális politikus.

Predoiu hozzátette, a munkapéldány elkészültével mind a többi ellenzéki párt, mind a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) képviselőivel párbeszédbe kezdenek annak érdekében, hogy a törvény a lehető legjobb legyen, olyan "újítások" beiktatása nélkül, amelyek valójában személyes érdekeket szolgálnak. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS