2020. június 3. szerdaKlotild
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Szerdán jelölik ki az igazságügyi és az üzleti környezetért felelős minisztert

2017. február 20. 08:45, utolsó frissítés: 10:40

A PSD és az ALDE szerdai gyűlésén jelölik majd ki azt a két személyt, akiket az igazságügyi, illetve az üzleti környezetért felelős minisztérium élére javasolnak - nyilatkozta Liviu Dragnea PSD-elnök.

"Beszéltem ma este a miniszterelnökkel, és egyeztetni fogok Tăriceanuval, valamint Daniel Constantinnal is, hogy szerdán üljünk össze egy gyűlésre, beszéljünk a javaslatokról. A két alakulat illetékes testületei lehetőleg még szerdán jóvá kellene hogy hagyják ezeket, hogy aztán elindíthassuk az alkotmányos és törvényes eljárást. A kormányfőnek is vannak javaslatai, nekünk is" - mondta Dragnea a Románia TV vasárnap esti műsorában.

A pártelnök hangsúlyozta, az igazságügyi miniszternek "nagyon jó önéletrajzzal kell rendelkeznie", alkalmasnak kell lennie a nemzetközi intézményekkel való kapcsolattartásra, tapasztalattal kell bírnia ezen a területen, behatóan ismernie kell az alkotmányt és az alkotmánybíróság döntéseit, illetve képesnek kell lennie a vonatkozó törvénykezéssel kapcsolatos problémákról szóló vita levezetésére.

Dragnea hozzátette, elképzelhetőnek tartja azt is, hogy "a politikától független személy" vezesse az igazságügyi minisztériumot, amennyiben az illető megfelel az általa felsorolt követelményeknek. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS