2020. március 29. vasárnapAuguszta
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hargita megyében havazott, Kovászna megyében ködriadó van

2017. február 20. 09:13, utolsó frissítés: 10:35

Mivel az éjszaka folyamán havazott, téli útviszonyok közepette zajlik a közlekedés Hargita megyében.

A prefektus kabinetfőnöke, Adrian Pănescu szerint két centiméteres hóréteg borítja az utakat, ezért fokozott óvatosságra intik a gépkocsivezetőket.

28 hókotrót vetettek be az éjszaka folyamán az utak tisztítására, és hozzávetőlegesen 120 tonna sót szórtak szét - tette hozzá Pănescu.

A Hargita Megyei Rendőrség sajtószóvivője, Gheorghe Filip közölte, a 13A jelzésű országúton, Királyfürdő térségében egy teherautó lesodródott az útról. Személyi sérülés nem történt, és a forgalmat sem akadályozta az incidens.

Csíkszépvíz térségében, a Bucsin-tetőn és a Kalonda-tetőn ellenőrző pontokat állított fel a közlekedési rendőrség. A gépkocsivezetőket arra intik, hogy csak megfelelően felszerelt járművel induljanak útnak, csökkentett sebességgel közlekedjenek, és tartsák be a követési távolságot.

Több megyére érvényes, ködre és jégképződésre vonatkozó figyelmeztetést adott ki hétfő reggel az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Az előrejelzések szerint Kovászna megyében délelőtt 11 óráig 200, helyenként akár 50 méter alá csökkenhet a látótávolság a köd miatt. 10 óráig Gorj megyében is ködre és jégképződésre kell számítani.

Reggel 9 óráig Bihar és Arad megyére is érvényes a ködriasztás. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS