2020. február 29. szombat
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Vádat emeltek a kolozsvári repülőtér igazgatója ellen

2017. február 20. 12:10, utolsó frissítés: 12:37

Csúszópénz elfogadásának vádjával bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség David Ciceo, a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér igazgatója ellen. Ugyanebben az ügyben Ioan Bene üzletembert csúszópénz adásával vádolják.

A DNA közleménye szerint 2011-ben, amikor meghirdették az új kifutópálya építését, a munkafolyamatot három szakaszra osztották. Az elsőre kiírt közbeszerzést Ioan Bene cége nyerte meg, ezután pedig egyezséget kötöttek Ciceóval, hogy a további munkálatokat is az ő cége végezhesse el. A DNA szerint a továbbiakban mindenféle átláthatóság nélkül kapta meg a megbízást a cég.

A vád szerint David Ciceo egy 150 ezer euró értékű ingatlant kapott Ioan Benétől, amelyen közel ugyanekkora értékben végeztek még munkálatokat.

A vádlottak szabadlábon védekezhetnek.

A DNA közleménye utalást tesz arra, hogy az ügyben a Kolozs Megyei Tanács egy vezetője is érintett. Horea Uioreanu volt megyei tanácselnökről van szó, akit 2016 májusában első fokon 6 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek. Ioan Bene pedig szintén vádlottként szerepelt abban az ügyiratcsomóban is, őt 3 év és 10 hónap letöltendő börtönre ítélték. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS