2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Dragnea: tisztázni kell a törvényeket, hogy aki nem lop, az tudjon nyugodtan dolgozni

2017. február 20. 12:47, utolsó frissítés: 12:47

A helyi közigazgatás "megbénult", ezt a helyzetet meg kell szüntetni, mert megengedhetetlen, hogy egy polgármester ne ülhessen nyugodtan, mert nem tudja, hogy mit szabad tennie és mit nem - nyilatkozta Liviu Dragnea, a képviselőház elnöke a romániai községek szövetségének közgyűlésén.

"A legfontosabb, hogy a törvények legyenek világosak és egyértelműek. Önök közül mindenki egy dolgot akar tudni: hogy mit szabad és mit nem szabad tenni. Mert megengedhetetlen, hogy egy polgármester, egy miniszter vagy bármilyen közintézmény vezetője - bár tisztában van azzal, hogy nem sértett törvényt - ne tudjon nyugodtan ülni. Sehol, egyetlen országban sincs ilyen. A törvénykezés legyen világos, ha pedig világos és megszegik, akkor az illető fizessen. Tudni akarom, mit szabad tennem és mit nem, hogy ne arra ébredjek, hogy valaki azt mondja nekem, nem szegtem meg ugyan a törvényt, de hibáztam" - nyilatkozta Dragnea.

A PSD elnöke szerint az ilyen helyzetek nem járulnak hozzá az ország és a jogállam megerősítéséhez. Dragnea hangsúlyozta, a törvényeket úgy kell tisztázni, hogy aki lop, annak legyen félnivalója, de aki nem lop, és nem korrupt, "élhessen és dolgozhasson nyugodtan".

"Mindenkinek meg kell értenie, hogy fel kell számolni ezt a bénult állapotot, amely a helyi közigazgatásban uralkodik jelenleg. A köztisztviselők félnek aláírni, a polgármesterek nem tudják, hogy amit ma tesznek, nem fogják-e esetleg újraértelmezni egy vagy tíz év múlva, a vállalkozók félnek beszélgetni egy polgármesterrel vagy más hivatalos személlyel. A romániai vállalkozókra gondolok, mert a többieknek nincsenek ilyen gondjaik" - fogalmazott Liviu Dragnea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS