2020. július 9. csütörtökLukrécia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tariceanu: Európában egyedi, hogy kormáyrendelet miatt minisztereket hallgatnak ki

2017. február 20. 17:41, utolsó frissítés: 17:41

Călin Popescu-Tăriceanu szerint "egyediek vagyunk Európában" amiatt, hogy minisztereket hallgatnak ki a 2017/13-as kormányrendelet ügyével kapcsolatban.

"Azt hiszem egyediek vagyunk Európában, ahol az ügyészség a kormány politikai döntéseit vizsgálja. Ez az oka annak is, hogy az Alkotmánybírósághoz fordultam az államhatalmak közti konfliktus miatt és amint tudják, ezt március 27-én tárgyalják" - nyilatkozta Tăriceanu hétfőn a szenátusban.

Hétfőn reggel Carmen Dan belügyminisztert tanúként hallgatta ki az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a 13-as rendelettel kapcsolatban. Múlt héten Mihai Busuioc-ot, a kormány főtitkárát és Graţiela Gavrilescu parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztert hallgatták ki a korrupcióellenes ügyészek ugyanebben az ügyben.

Február 8-án az Alkotmánybírósághoz fordult Călin Popescu-Tăriceanu, mivel szerinte alkotmányos természetű jogi konfliktus van Románia kormánya és a Főügyészség között, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) révén.

A szenátus elnöke szerint az alkotmányos természetű jogi konfliktust a DNA ügyészeinek eljárásai idézték elő, amelyek során a Büntető törvénykönyvet és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyvet módosító sürgősségi kormányrendeletek kidolgozásának körülményeit vizsgálták. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS