2019. november 22. péntekCecília
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

158 személy ellen emeltek vádat korrupciós ügyekben Kovászna megyében

2017. február 20. 17:55, utolsó frissítés: 17:55

Tavaly 48 korrupciós ügyben indított kivizsgálást a Kovászna Megyei Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA), ezekben 228 személyt gyanúsítottak különböző korrupciós bűncselekményekkel, köztük a belügyminisztérium 40 alkalmazottját.

George Florin Alexandru biztos, az igazgatóság vezetője, hétfői sajtóértekezletén kifejtette: a 48 ügyből eddig 13-ban, összesen 158 személy ellen emeltek vádat. Ezek közé tartozik a Kovászna Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Járműbejegyzési Közszolgálat három, vesztegetés elfogadásával vádolt alkalmazottja is.

George Alexandru elmondta: tavaly a bevándorlási iroda négy alkalmazottja önmagát jelentette fel, miután megpróbálták őket megvesztegetni, hogy tekintsenek el bizonyos kihágásoktól, ezekben az esetekben rajtaütést szerveztek és el is fogták a vesztegetőket.

Az igazgatóság tavaly mintegy 50 tájékoztató jellegű előadást tartott a belügyminisztérium Kovászna megyei állományának, amelyen 556 alkalmazott vett részt, köztük 119 vezető. Ugyanakkor a város középiskoláiban is felvilágosító kampányt tartottak a korrupcióról és ezt idén is folytatják. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS