2020. január 17. péntekAntal, Antónia
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Cseke: meg kell oldani a közigazgatásban dolgozók egységes bérezését

2017. február 21. 16:18, utolsó frissítés: 16:18

Megyei és nagyvárosi önkormányzatok vezetőivel találkoztak hétfőn az RMDSZ parlamenti frakciói Bukarestben.

„Erős önkormányzatok csak jó törvények mentén létezhetnek. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy az RMDSZ parlamenti frakciói konzultáljanak az önkormányzati vezetőivel, annak érdekében, hogy olyan törvényeket tudjanak alkotni a parlamentben, amelyek megkönnyítik az önkormányzatok mindennapjait. Jelenleg számos olyan törvény van érvényben, amely sok esetben ellentmond egymásnak, ezáltal ellehetetleníti az önkormányzatok munkáját. Éppen ezért egy szorosabb együttműködésre van szükség a szövetség parlamenti frakciói és az önkormányzati vezetők között” – mondta a találkozón Korodi Attila képviselőházi frakcióvezető.

Cseke Attila szenátusi frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy az új parlamenti ciklusban az RMDSZ-nek továbbra is egy stabil politikai alakulatnak kell lennie, amely valós és koherens megoldásokat nyújt a törvényhozás szintjén az önkormányzatoknak, és ezáltal az erdélyi, partiumi és bánsági magyaroknak, ez csak úgy lehetséges, ha az Ügyvezető Elnökség, a szövetség parlamenti frakciói és az önkormányzatok összehangolják munkájukat.

„Olyan törvényeket kell alkotnunk, amelyek konkrét megoldásokat javasolnak a jelenlegi problémákra. Ezt csak akkor tudjuk, hogyha egy problématérképet állítunk fel, és megnézzük, miként tudjuk jobbá tenni Románia törvénytárát. Meg kell oldani a közigazgatásban dolgozók egységes bérezését, hiszen elfogadhatatlan az, hogy Szatmár megyében egy ugyanolyan beosztásban dolgozó tisztségviselő kevesebb bért kap, mint egy Vrancea megyei, holott ugyanaz a munkaköri leírás. Ez egy első probléma, amelyre közösen az önkormányzatokkal kell megoldást javasolnunk” – mutatott rá a Bihar megyei szenátor. Hozzátette, hogy a szorosabb együttműködés érdekében munkacsoportok alakulnak az RMDSZ képviselőházi és szenátusi frakciói és az önkormányzatok között. (rmdsz tájékoztató)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS