2020. február 24. hétfőMátyás
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Ponta: ha mindenki vezetni akarja a kormányt, az nagyon rossz lesz

2017. február 22. 13:59, utolsó frissítés: 13:59

Nagyon szeretné, hogy sikeres legyen a jelenlegi kormány, de ha nem egy ember vezeti a kabinetet, az össze fog omlani - nyilatkozta szerdán Victor Ponta volt kormányfő egy Târgu-Jiu-i sajtótájékoztatón.

A képviselő elmondta, nem vágyik semmiféle tisztségre az alakulaton belül, és párton belül sosem kérték ki a véleményét a Grindeanu-kabinet döntéseivel kapcsolatban.

"A Ponta-kormány idején egyeztetett velem a párt a különböző döntések meghozatala előtt, a Grindeanu-kabinet hatalomra kerülése óta viszont nem. Nem beszéltem én soha senkivel, amúgy meg képviselőként engem elsősorban az Olténiai Energetikai Komplexum sorsa érdekel. Nem akarok vezető tisztséget a PSD-n belül, nem igaz, hogy át akarnám venni a Dragnea helyét. (...) Hosszú ideig miniszterelnök voltam, tudom tehát, hogy ha nem egy ember vezeti a kormányt, az összeomlik. Elég, ha csak a Cioloş-kabinetet nézzük, amelyiket Iohannisszal közösen vezettek - kész katasztrófa volt. Ha Grindeanu fogja vezetni a kormányt, jó lesz, ha mindannyian vezetni akarjuk, akkor nagyon rossz lesz" - fogalmazott Ponta. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS